Bestigning af Mustagh Ata (7546 m), Xinjiang, Kina

28. juni - 24. juli, 2004

Side 1 2 3 4 5 Diverse

klik på sidetal for valg af side

Dag 3 (ankomst til basecamp, 4440 m):

Efter nogle timers vandring i afslappet tempo når vi basecamp. Endeligt fremme og første del af ruten kan nu studeres. Det er endnu tidligt på sæssonen så vi kan næsten vælge frit mellem pladserne. Vi vælger dem længst væk fra kirgisernes salgsboder!

Ankomst til base camp hvor kamelerne læsses af.

Kokkene og sherpaerne får hurtigt sat køkken- og messeteltene op. De bliver det naturlige samlingspunkt for SummitClimb.com, Mountain Madness og vores ekspedition, så vi bliver hurtigt glade for at have tilkøbt messe-delen. Der er en god stemning i messen og der bliver fortalt røverhistorier fra hele verden.

Messeteltet som vi delte med den kommercielle amerikanske ekspedition.

 

Klik her for at høre diskussion mellem guiderne Ted (blå jakke) og Jon (sort jakke) om hvordan man udtaler Mustagh Ata på alle tænkelige sprog.....

Da vi vil lave bestigningen i alpin stil vil vi først begynde vores single push efter ca. en uge i base camp med en enkelt træningstur til 5000 m. Tiden går med at lave de sidste justeringen af udstyret, sove, spise, spille kort, høre kort bølge radio, høre og fortælle røverhistorier.... Da stort set alle andre end os er kommercielle klienter giver det stort respekt at vi vil forsøge alpin stilen og at vi vil bevæge os på egen hånd uden guider/sherpaer. For os er det naturligt, vi kunne ikke drømme om at købe en kommerciel tur som dem: nu håber vi bare at vi kan leve op til forventningerne - ikke mindst vores egne!

 

Martin får gode råd om sit udstyr af kokken!

Dag 5 (Kuksay gletscheren, 4620 m):

For at slå tiden ihjel laver vi en lille udflugt til Kuksay gletscheren der ligger mellem Kuksay og Mustagh Ata toppene. Smukke sukkertoppe med grus imellem.

 

Teamet studerer kort på en træningstur op til Kuksay gletscheren. Bemærk de smukke sukkertoppe af is.

Turen til Kuksay gletscheren giver os også mulighed for at nyde den flotte udsigt over bjergene i omegnen og over basecampen. Indtil videre er der kun ankommet et koreask team og os. Kirgiserne har dog også en bygning og telte med salgsboder og billiard borde - vi blev dog kraftigt advaret imod at spille om penge med dem!

 

Udsigt over basecamp fra Kuksay gletscheren. Vores lejr er der gule telte i forgrunden, mens klyngen i midten tilhører den Koreanske ekspedition. De havde omkranset deres lejr med sten som ikke måtte krydses! Kirgisernes salgsboder ses ca. 2/3 oppe af billedet til venstre.

Dag 6 (Akklimatiseringstur til 5000 m):

Som sagt vil vi lave bestigningen i alpin stil - dvs single push hvor lejren tages med fra start til slut. Vi diskuterer længe om det vil være snyd at lave en træningstur op ad normal ruten til 5000 m og returnere til basecamp inden det egentlige topforsøg. Onsight for alpinister! Carsten får til sidst overbevist os andre om at vi ikke må røre ruten inden topforsøget og vi laver derfor en akklimatiseringstur ad en alternativ rute mod Kolaxong toppen! Der er ingen sti så det bliver dermed også bedre træning!

Teamet på træningstur til 5000 m. For ikke at ødelægge vores alpin forsøg på Mustagh Ata gik vi op ad en anden rute end normalt!

Vi slår lejr i 5000 m som planlagt og får lavet mad. Dejligt at være alene!

 

Carsten laver mad i lejren v. 5000 m. I baggrunden ses tungen af Kalaxong gletscheren.

Dag 7 (akklimatiseringslejr i 5000 m -> basecamp)

Det sner om natten og vi kommer tilbage til en sneklædt basecamp næste dag. Det er helt uhørt at det sner i basecamp - endnu et varsel om det usædvanlige vejr....

Sne i basecamp.

Side 1 2 3 4 5 Diverse

klik på sidetal for valg af side

Last update: 26-1-2005

© Hans Bräuner-Osborne